Kaip perskaityti energijos etiketę? | Lempumanija
Levý banner
Pravý banner
MENIU


0 0,00
Iki nemokamo pristatymo dar 70 .
Kategorija

Kaip perskaityti energijos etiketę?

Naujienos ir pranešimai

Perskaityti energijos vartojimo efektyvumo etiketę yra lengviau, nei atrodo. Mes jums tai įrodysime keliose kitose pastraipose.

Energijos etiketė pažymi ir rūšiuoja gaminius pagal energijos poreikį. Kitaip tariant, padėsime įsivaizduoti, kokių produktų kainų galite tikėtis. Be to, tai skatina gamintojus kurti geresnės kokybės produktus, taupančius energiją.

Ką rasite energijos etiketėje?  

Dabartinė energijos etikečių forma yra labai paprasta. Ant gaminio pakuotės iš viso rasite >7 energijos klasės, išsiskiriančios spalva (nuo geriausios žalios iki blogiausios raudonos) ir raidėmis nuo A iki G. Raidė A reiškia mažiausiai energijos reikalaujantį šaltinį, o raidė G – reikliausią. Konkrečią prekės klasę galite sužinoti iš juodos rodyklės ir baltos raidės dešinėje etiketės pusėje. Etiketėje taip pat pateikiama informacija apie suvartojimą kilovatais per 1 000 valandų, o tai yra vertė, atitinkanti vidutinį metinį namų apšvietimą. Ant energijos vartojimo etikečių taip pat rasite QR kodą, per kurį galėsite pasiekti Europos produktų duomenų bazę (EPREL). Jame rasite išsamią informaciją apie produktą.


Pastaba: interneto svetainėje energijos vartojimo efektyvumo etiketę galima pakeisti pagrindine energijos vartojimo rodykle (ją rasite iš karto spustelėję gaminį). Rodyklė nukreips jus į išsamesnę konkretaus produkto etiketę.


Originalus energijos etikečių rūšiavimas

Galbūt prisimenate originalų energijos etikečių rūšiavimą su kategorijomis A+++, A++ ir kt. Nenuostabu, kad pakeitimas įvyko visai neseniai, 2021 m. kovo mėn. Visi produktai, kurie buvo pateikti į rinką po 2021 m. kovo 1 d., turi turėti dabartinę formą. O 2024 m. turėtumėte susidurti tik su naujomis etiketėmis.

Kodėl yra pasikeitimas?

Pakeitimui buvo keletas priežasčių. Daugiausia dėl to, kad pastaraisiais metais plėtra lėmė tai, kad visi elektriniai šviestuvai, prietaisai ir lemputės tapo vis efektyvesnės ir ekonomiškesnės. A+, A++ arba A+++ klasių skirtumai susimaišė, nes šio dalyko. Ir jų žymėjimas tomis pačiomis raidėmis (su pliuso ženklais) buvo painus. Naujasis ženklinimas mums, vartotojams, turi dar vieną pranašumą, be geresnės orientacijos.  Jis yra griežtesnis. Pavyzdžiui, aukščiausios klasės A +++ gaminiai galėtų būti naujai priskiriami iki C. Šiuo metu net A ir B kategorijos yra beveik tuščios, o tai atsiranda erdvės kitiems inovatyviems ištekliams ateityje.

Gaminys neturi energijos vartojimo efektyvumo etiketės

Remiantis reglamentu, energijos etiketę rasite ne ant visų šviestuvų. Tai taikoma šiais atvejais: 


Šviestuvai be šviesos šaltinio. Perkant sietyną, lempas ir kitus šviestuvus be šviesos šaltinio, energijos vartojimo etiketė nebus. Šviesos energijos suvartojimas priklauso nuo šviesos šaltinio, kurį klientas naudoja pats šviesoje. 

Šviestuvo šaltinį galima išimti. Tai šviestuvai su šviesos šaltiniu, kurį galima pakeisti. Energijos klasę galite rasti instrukcijose ir ji taikoma tik nurodytam šviesos šaltiniui. 

Šviesos šaltinio pašalinti negalima. Tai reiškia, kad šviestuve yra šviesos šaltinis, kuris yra fiksuota šviestuvo dalis. Pavyzdžiui, LED juostelės. Šiuo atveju energijos vartojimo efektyvumą galite rasti instrukcijose ir jis taikomas tik nurodytam šviesos šaltiniui.

Kitos išimtys. Kitos išimtys, kurios neturi energijos ženklo, yra, pavyzdžiui, baterijomis maitinami žibintuvėliai, specialūs technologiniai šviesos šaltiniai, variklinių transporto priemonių šviesos šaltiniai arba spalvingi šviesos šaltiniai ( Kalėdinės lemputės ir kiti smulkūs dekoratyviniai daiktai).

Klauskite bet ko

Auksė

Padėsime Jums su pasirinkimu ir techninėmis problemomis.

8 5 239 2959(Pirmadienis - Penktadienis, 8:00 - 16:30)

Klauskite

Copyright © 1994 – 2024 Donoci s.r.o., Visos teisės saugomos. Informacija apie asmens duomenų apdorojimą. i