Lizdų tipų užsienio šalyse santrauka | Lempumanija
Levý banner
Pravý banner
MENIU


0 0,00
Iki nemokamo pristatymo dar 70 .
Kategorija

Lizdų tipų užsienio šalyse santrauka

Naujienos ir pranešimai

Vykstate atostogauti į svečią šalį? Kai kurie dalykai kitose Europos šalyse ar už Europos ribų gali jus nustebinti. Ar žinojote, kad tam tikrose šalyse yra skirtingų tipų lizdai?

Kokio tipo lizdai yra?

Jei nusprendėte išvykti atostogų ar į komandiruotę, negalite pamiršti kai kurios įrangos, kuri yra būtina. Pavyzdžiui, nešiojamojo kompiuterio ar įkroviklio prijungimas viešbutyje yra standartas, kuriuo jūs paprasčiausiai tikitės. Bet prieš išvykdami į kai kurias šalis turite ieškoti informacijos, Pvz., Jei yra klasikinių lizdųkuriuos galite rasti čekų kalba, arba jums reikės adapterio kad be problemų galėtumėte prijungti visus savo įrenginius. 

Tarp labiausiai paplitusių tipų, kuriuos galite sutikti, pavyzdžiui, labai populiariose vietose, kur čekai mėgsta atostogauti, pavyzdžiui, Kroatijoje, Ispanijoje ar Graikijoje, yra E, F ir C tipo lizdai.



E tipo lizdas

Čekijoje dažniausiai turime vienfazius lizdus, kurių įtampa yra 230V. Tai yra klasikinis lizdas, kurio viršutinėje dalyje rasite kairįjį ir dešinįjį tuštumą bei įžeminimo kaištį. Šio tipo lizdas taip pat gali būti vadinamas prancūzišku lizdu. Tokio tipo lizdus galime pamatyti Čekijoje, Prancūzijoje, Belgijoje, Slovakijoje ar Lenkijoje . Taigi galite atsipalaiduoti, jei vykstate į šias šalis. Čia nereikia jokių nuolaidų.



F tipo lizdas

Kitas labai žinomas lizdas yra F tipo lizdas. Apie tai galite išgirsti pavadinimu German socket arba Schuko. Šiame lizde nėra įžeminimo kaiščio, vietoj to yra dvi įžeminimo juostos. Jie yra viršuje ir apačioje. Kaip jau galite pasakyti, šis lizdas naudojamas Vokietijoje , taip pat kai kuriose Afrikos ir Azijos dalyse. Čia turite rasti informacijos apie lizdą ir nusipirkti adapterį Jei jums to reikia.


C tipo lizdas

Šis lizdas yra žinomas kaip Euro kištukas. Jis naudojamas prietaisams, kurie turi dvigubą izoliaciją ir kuriems nereikia įžeminimo laido. Šio tipo lizdai suderinami su E ir F tipo lizdais.


Kiti lizdų tipai

Ankstesni 3 lizdų tipai yra labiausiai paplitę, kuriuos galime rasti užsienio šalyse. Tačiau yra ir kitų netradicinių kūrinių, su kuriais taip pat galite susidurti kelionių metu.

J tipo lizdas

Galite rasti šį lizdą Šveicarijoje. Jis yra panašus į C tipo lizdą. Tačiau yra vienas reikšmingas skirtumas. Jis turi 3 kaiščius. Tada vidurinis yra prijungtas prie įžeminimo laido.


L tipo lizdas

Nuvykę į Italiją galite susidurti su skirtingų tipų lizdais. Tai priklauso nuo konkrečios vietos. Čia galite pamatyti C arba F tipo lizdą . Tačiau yra dar vienas tipas, kuris nėra toks įprastas. Tai yra L tipo lizdas. Vienoje eilėje yra trys kaiščiai. Jie gali būti net dviejų versijų.



K tipo lizdas

Danija tikrai yra graži šalis, kurią verta aplankyti. Tačiau net ir čia galite rasti kitų lizdų, nei mes esame įpratę. Tai K tipo lizdas . Čia galite pamatyti tris kaiščius. Du iš jų yra apvalūs, o vienas - pusapvalis. Šie lizdai yra suderinami su C tipo lizdais.


G tipo lizdas

Gerai žinomas ir tipo G lizdas. Tai galima pastebėti Didžiojoje Britanijoje , kuriai tai jau būdinga. Jis turi stačiakampį skerspjūvį ir tris kaiščius. Apie tai galime išgirsti ir dėl vadinamojo britų standarto BS 1363. Tačiau Jungtinė Karalystė nėra vienintelė šalis, kurioje naudojami šie lizdai. Jų taip pat galime rasti Seišeliuose, Maldyvuose ir kitose populiariose vietose.


A ir B tipo lizdai

Jei vykstate į Japoniją ar JAV, turėtumėte būti atsargūs. Čia elektros tinklas yra pastatytas visiškai kitaip nei Europos šalyse. JAV įprasta įtampa yra ne 230 V, kaip mes čia esame įpratę, bet nuo 110 iki 120V. nepritaikytas šio tipo įtampai, turite problemų. Daugumai įrenginių, tokių kaip įkrovikliai ar nešiojamieji kompiuteriai, tai nėra problema. Tačiau kitiems būtina išsiaiškinti.



Kai kuriose šalyse, pavyzdžiui, Tailande, kuris taip pat yra populiari atostogų vieta, galime susidurti su įvairių tipų lizdais. Taigi visada būtina iš anksto pasidomėti, kuriuos rasite savo būste.

Priklausomai nuo vietos, kurioje lankysitės, galbūt reikės įsigyti tinkamą adapterį. Tačiau kai kurių adapterių dažnai nėra įprastose parduotuvėse. Todėl iš anksto sužinokite apie lizdus, kad galėtumėte juos laiku įsigyti ir paruošti.

Klauskite bet ko

Auksė

Padėsime Jums su pasirinkimu ir techninėmis problemomis.

8 5 239 2959(Pirmadienis - Penktadienis, 8:00 - 16:30)

Klauskite

Copyright © 1994 – 2024 Donoci s.r.o., Visos teisės saugomos. Informacija apie asmens duomenų apdorojimą. i